Spannende mystery thriller Het Tesla Testament nu verkrijgbaar

Nadat hij recent het boek Maximaal Presteren schreef, publiceert Jan Kees Mons nu zijn nieuwe boek, de historische mystery thriller ‘Het Tesla Testament’.

Jan Kees: ‘ik wilde altijd al graag een thriller schrijven en ben altijd geïntrigeerd geweest door de enigmatische figuur Nikola Tesla. Hij was een briljante uitvinder aan wie we onder andere ons electriciteitsnet hebben te danken. Veel mensen weten echter niet dat hij ook verantwoordelijk is geweest voor onder andere de radio, afstandsbediening, de laser, de inductiemotor en röntgenstraling.’

‘Zoals wel vaker met briljante uitvinders was ook Tesla excentriek en was zijn leven omhuld door raadsels. Zo had hij een fascinatie met de getallen 3, 6 en 9, hield hij van duiven en blijft zijn dood volgens velen een mysterie. Bovendien zijn er belangrijke documenten van zijn hand op een raadselachtige manier verdwenen en nooit weer teruggevonden. Een van de geruchten die de ronde doen is dat hij een manier had gevonden hoe hij de wereld van vrije energie kon voorzien.

Met deze elementen ben ik aan de gang gegaan en heb ik een thriller geschreven die zowel over het leven van Tesla gaat als ook zich in het nu afspeelt. Het was een mooie ervaring om in zijn leven te duiken waarbij ik op talloze toevalligheden ben gestuit, die het mysterie alleen maar groter maken, echt bijzonder!’

Het verhaal

De briljante uitvinder Nikola Tesla wordt door zijn kamermeisje dood aangetroffen op zijn hotelkamer na even daarvoor te zijn vermoord. Hij heeft echter nog net op tijd zijn opus magnum in versleutelde vorm achter kunnen laten: het geheim van vrije energie.


75 jaar later komen twee jonge studenten uit Amsterdam door een toeval op het spoor van dit geheim. Op de hielen gezeten door de geheime dienst van het internationale energiekartel, proberen zij dit geheim te ontrafelen. Hun quest voert hen naar verschillende plekken in de Verenigde Staten waar Nikola Tesla destijds verbleef. In deze fascinerende mystery thriller neemt de schrijver je niet alleen mee in het leven van Nikola Tesla, maar wisselt hij fictie regelmatig af met de werkelijkheid, daarbij de lezer in verwarring achterlatend wat nu waar is en wat niet waar.

Boektrailer

Het Tesla Testament is zowel verkrijgbaar als paperback en als e-book. Klik de links hieronder om rechtstreeks naar de winkels te gaan.

e-book: Bol.com: Eur 8,99

e-book: amazon.nl : Eur 8,99

Paperback: amazon.de