De druk van de topsport

Vaak heeft men de indruk dat sporters perfect zijn maar net zoals iedereen hebben ook sporters hun problemen en belemmerende overtuigingen die kunnen leiden tot onderprestatie. Als (top)sporter sta je continu onder druk en kun je te maken krijgen met zaken als: het moeten presteren, het staan in de spotlights, het omgaan met stress en verlies, faalangst, gebrek aan plezier, balans tussen werk en prive, het leven na de sport etc etc. Er zijn in het recente verleden dan ook voldoende voorbeelden van sporters die niet voldoende met dit soort problemen om konden gaan.

Lifecoaching leidt tot betere prestaties

Een lifecoach kan in dit soort gevallen uitkomst bieden. Hij richt zich daarbij op de verandering in het heden en de toekomst in tegenstelling tot een therapeut, die zich vaak op het verleden richt. Een lifecoach is dus vooral oplossing gericht! Lifecoaching kijkt naar je levenssituatie, verbetert je prestatie en creeert wenselijke situaties en balans. De lifecoach kan de sporter daarom helpen met zijn/haar leven buiten en eventueel op het sportveld, wat zijn/haar prestatie ten goede kan komen. Tevens kan de lifecoach een sporter helpen een nieuw leven na de sport op te bouwen.

Veel sporters hebben behoefte aan een vertrouwenspersoon, de lifecoach kan deze rol uitstekend vervullen. Aangezien Jan Kees zelf altijd actief aan sport heeft gedaan en ook een Masters in International Sports Management heeft voltooid, kan hij zich goed in de sporter verplaatsen en is derhalve een prima gesprekspartner.

 

Link naar presentatie